Aanbod van alle Vlaamse asielen op één website

Vlaams Dierenminister Ben Weyts lanceert op Werelddierendag www.adopteereendier.be. Deze nieuwe website geeft alle geïnteresseerden een overzicht van de dieren die in asielen wachten op een warme thuis. Weyts heeft 30.000 geïnvesteerd om alle erkende asielen in Vlaanderen toegang te geven tot hetzelfde platform. “In een asiel kan je een vriend voor het leven vinden”, zegt Weyts. “Dankzij deze website wordt de zoektocht makkelijker dan ooit.”

 

In de 120 erkende dierenasielen in Vlaanderen wachten duizenden dieren op een nieuwe thuis. Vlaams Dierenminister Ben Weyts wil dat meer Vlamingen met een dierenwens de weg vinden naar het asiel. Dankzij een investering van € 30.000 krijgen alle erkende asielen nu toegang tot hetzelfde online platform. Alle asielen kunnen op dit platform informatie invoegen over hun dieren, zodat er één handig overzicht ontstaat, waar alle geïnteresseerden in kunnen grasduinen.

 

De nieuwe website www.adopteereendier.be zal een overzicht bieden van de dieren die op dat moment in een asiel zitten, netjes geordend per provincie, per soort, per ras, per leeftijd, … Het wordt zo eenvoudiger dan ooit om het gedroomde huisdier te vinden. Vlamingen met een dierenwens moeten niet meer fysiek naar een asiel of meerdere asielen gaan om zicht te krijgen op de dieren die op dat moment zitten te wachten op een warme thuis.

 

“Nu heeft niemand nog een excuus om de asielen over te slaan en meteen naar een dierenhandel te lopen”, zegt Weyts. “Als je bijvoorbeeld specifiek op zoekt bent naar een jonge zwarte labrador, dan kan je met 1 muisklik een overzicht krijgen van alle jonge zwarte labradors in onze asielen.”

 

Tot nu toe had niet elk asiel een eigen website met een overzicht van alle dieren. De asielen die wel een website hadden, gebruikten allemaal een eigen systeem. Nu ontstaat er één platform voor heel Vlaanderen. Bovendien zullen niet alleen de asielen gegevens kunnen invoeren: ook de dierenartsen zullen (medische) informatie kunnen toevoegen. Zo krijg je als kandidaat-baasje meteen alle relevante gegevens over je toekomstige huisgenoot.

 

De lancering van de website gaat gepaard met een oproep aan alle Vlamingen met een dierenwens om het asiel te overwegen. De keuze voor de adoptie van een asieldier is een positieve keuze voor een dier met authenticiteit en persoonlijkheid. “Mijn eigen kat én hond komen uit het asiel en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad”, lacht Weyts. “Ik kan het dus iedereen aanbevelen. Wie klaar is om een dier in huis te halen, moet zeker een kijkje nemen op www.adopteereendier.be.

 
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant