Sanitel-Med data lock punt

Het FAGG wil u herinneren aan het volgende Sanitel-Med data lock punt.
Alle meldingen van antibioticagebruik gedurende het 1ste trimester van 2018 op kalver- , pluimvee - of varkensbedrijven moeten ten laatste tegen 15 april 2018 zijn ingevoerd.

Hierbij nog enkele praktische puntjes:

-        Verwar bij injecteerbare producten niet ‘aantal verpakkingen’ met ‘aantal ml’. Steeds moet de hoeveelheid afgeleverd of toegediend product gemeld worden in aantal verpakkingen (ev met decimalen indien onvolledige verpakkingen).

 

-        Wees alert indien u een Document nummer wijzigt (TVD, VS) en de respectievelijke meldingen (opnieuw) doorstuurt naar Sanitel-Med. Anderzijds kunnen meldingen reeds via andere databanken zijn doorgestuurd. Gebruikte u daarbij een ander document nummer, dan is er risico dat meldingen toch dubbel in het systeem komen.

 

-        Dierenartsen die voor AB-R klanten rechtstreeks een notificatie sturen naar Sanitel-Med of anderzijds meldingen wijzigen in Sanitel-Med nadat ze zijn doorgestuurd door AB-R, kunnen bij xml gebruik voor die meldingen een belpork of belplume verwijzing nalaten in het (vrije) Xml-User-name – veld of er kan online een verwijzing gemaakt in het (vrije) ‘externe referentie’ - veld. Dit faciliteert de Sanitel-Med helpdesk om daarna die meldingen of wijzigingen over te maken aan AB-R.

 

-        Alle overzichtsrapporten inzake gebruik van antibiotica kunnen dierenartsen en veehouders consulteren via : https://prd.sanitel.be/web/PRD_Sanitel_Web/Pages/Signup/LoginPage.aspx onder ‘rapporten’

 

-        De WHO ontwikkelde een online cursus : “Antimicrobial Stewardship: A competency-based approach” beschikbaar via OpenWHO en https://openwho.org/courses/AMR-competency

De cursus is een approach in klinische aanpak, gebaseerd op de humane situatie. Een aantal principes en voorbeelden zijn wellicht ook toepasselijk in een diergeneeskundige context.

 

-        Het netwerk ‘AACTING’ (onder leiding van Ugent en AMCRA) publiceerde op haar website een richtlijn rond datacollectie van antibiotica : http://www.aacting.org/guidelines/

 

 
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant