Intensieve workshop faciale chirurgie bij hond en kat

Periode: 4/10/2018 5/10/2018
Locatie: Westmeerbeek
Informatie
Gert ter Haar neemt ons mee op sleeptouw tijdens deze tweedaagse superinteressante opleiding. Theorie wordt afgewisseld met de nodige tijd om procedures zelf uit te proberen .
Onderwerpen die onder andere de revue passeren: ablatio gehoorgang, laterale bulla osteotomie hond, ventrale bulla osteotomie kat en speekselklierchirugie, chirurgie van de neus, trepanatie, dorsale, laterale en ventrale rhinotomie, amputatie van het planum nasale en sluiting oronasale fistels, glossectomie, BOS chirurgie en problematiek, larynxparalyse, tracheotomie, resectie en anastomose trachea, lezing reconstructieve chirurgie van de kop (local and axial pattern flaps, modified nasal rotation flap,maxillectomie/mandibulectomie)…

De opleiding wordt gegeven door Gert Ter Haar: Gert is geboren en getogen in Nederland en is in 1997 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hij heeft daar zijn opleiding tot specialist chirurgie voltooid en is ECVS specialist sinds 2002. Gert heeft 10 jaar op de faculteit Diergeneeskunde gewerkt in Utrecht als weke delen chirurg/KNO-arts en vervolgens 5 jaar als associate professor in Londen bij het Royal Veterinary College, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, waar hij het hoofd van de afdeling KNO was. Hij is een internationaal vooraanstaande specialist met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de veterinaire keel-, neus- en oorheelkunde. Hij doet veel onderzoek naar aandoeningen die bij kortsnuitige honden (brachycephale honden) voorkomen en heeft naast deze eerder genoemde aandachtsvelden ook een uitgesproken interesse voor oncologische en reconstructieve chirurgie.

Vermits we maar maximaal 14 personen toelaten (snel inschrijven is dus de boodschap!), is dit een zeer intensieve maar ook nog naar wens moduleerbare cursus. Als jij tijdens het practicum dieper wil ingaan op een andere chirurgie van de kop is er genoeg ondersteuning en materiaal hiervoor voorzien. Gelieve wel een eigen chirurgische basiskit te voorzien.

Locatie
Theorie+practicum :Dierenkliniek De Ark, Probastraat 1, 2235 Westmeerbeek
(GPS : plantsoenenstraat westmeerbeek ingeven vermits Probastraat een nieuwe straat is, recht hier tegenover is de la Corbeillestraat deze volgt u 500m en u komt recht op de praktijk uit)
Prijs
980 euro plus 21% BTW
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant