Tandproblematiek bij konijnen en knaagdieren

Periode: 26/04/2018
Locatie: Westmeerbeek
Informatie
Tandproblemen zijn een erg vaak voorkomend probleem bij konijnen en knaagdieren: malocclusie, tandwortelabcessen, tandpunten... Veel van deze problemen kunnen voorkomen worden door de eigenaars goed te informeren inzake huisvesting en voeding… In het eerste deel van deze bijscholing wordt hierop dan ook uitvoerig ingegaan. In het 2de deel van de opleiding worden de verschillende voorkomende pathologieën besproken en hoe hierin tot een correcte diagnostiek te komen onder andere met RX waar ook uitgebreid op wordt ingegaan.In het 3de deel ten slotte wordt bekeken welke behandelingen al dan niet mogelijk zijn.

Deze opleiding wordt gegeven door Dieter Everaert.
Dieter Everaert studeerde af in 2004. Hij heeft zijn eigen dierenartsenpraktijk in Wilsele waar hij enkel bijzondere diersoorten behandelt . Hij is voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). Dieter volgde en volgt hiervoor meerdere post graduate opleidingen. Naast de bijzondere diersoorten legt Dieter Everaert zich ook toe op de gedragskunde. Hij behaalde in 2009 zijn Postgraduate Diploma in Companion Animal Behaviour Counselling aan de universiteit van Southampton.

Locatie
Dierenkliniek De Ark, Probastraat 1, 2235 Westmeerbeek
(GPS : plantsoenenstraat westmeerbeek ingeven vermits Probastraat een nieuwe straat is, recht hier tegenover is de la Corbeillestraat deze volgt u 500m en u komt recht op de praktijk uit)
Prijs
100 euro plus 21% BTW
Wanneer
Donderdag 26 April van 09.00 tot 12.30
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant