Equisound: Kogelgewricht

Periode: 5/05/2017
Locatie: Ursel
Korting:
Informatie
EquiSound biedt een nieuw bijscholingsprogramma Paard aan voor dierenartsen. Iedere module behandelt onmiddellijk inzetbare praktische informatie over het onderzoek van 1 anatomisch gebied. Want diagnostiek leidt tot nieuwe inzichten, therapieën en prognoses.
De nadruk ligt steeds op de persoonlijke echografie training in kleine groepen. Geen langdradige presentaties maar “to the point” “tips and tricks”.
Enkele modules zijn opgesplitst in BASIC en ADVANCED sessies. De “BASIC” cursussen zijn bestemd voor iedereen die meer ervaring wil opbouwen over een degelijk onderzoek van het bepaalde gebied. In de “ADVANCED” sessies wordt er dieper ingegaan op de echotraining van de moeilijkste structuren, de therapie, punctietechnieken etc. In deze sessies gaan we ervan uit dat de deelnemers reeds een goede basis hebben.
Sprekers met specifieke kennis zullen deze dagen verzorgen.

DE VERSCHILLENDE TOPICS IN IEDERE MODULE:
-Ultrasound Technique: de eerste stap tot beelden van goede kwaliteit is het begrijpen van je toestel
-Radiology Anatomy: hoe voer ik een degelijke volledige studie uit van dit gebied.
-Ultrasound Anatomy: de basis van 2D-3D beeldvorming is de anatomie en de geassocieerde normaalbeelden. Welk standaard protocol gebruiken we om dit object volledig te onderzoeken?
-Ultrasound Pathology: eens je de anatomie kent kan je ook pathologie beginnen herkennen. Hoe zien de veelvoorkomende afwijkingen er uit.
-Personal Ultrasound Training: persoonlijke hands-on echografie training op levende patiënten. Wij tonen het voor en helpen jouw hand een handje. Doen, doen, doen…
-Ultrasonographic Tissue Characterisation van pezen: meten is weten: bepaal de kwaliteit van het weefsel.
-één-twee-drie over MRI: hoe werkt MRI? Waarom en wanneer gebruik ik deze techniek in dit gebied? Bevindingen die leiden tot een ander management van de patiënt.
-Other Imaging Modalities: indicaties voor scintigrafie en CT van dit gebied.
-Ultrasound Guided Punctures: tips and tricks bij het uitvoeren van echogeleide puncties bij anesthesie en therapie van een gebied.
-Ultrasound Guided Intra-arterial Injections: praktische aanpak van de nieuwe techniek voor de lokale administratie van medicatie of stamcellen.

KOGELGEWRICHT
De cursus die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van het kogelgewricht, met nadruk op de praktische tips en echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, Ultrasound Guided Punctures, 123MRI, Other Imaging Modalities, Ultrasound Guided Intra-arterial Injections, therapieën.

PROGRAMMA:
13.15u: ontvangst
13.30u: Start theoretische scholing
16u: pauze
16.30: Praktische training
18u: Avondeten
18.45u: start extra praktische avondsessie voor de "diehards": wij trachten zo goed mogelijk de individuele vragen van de deelnemers te beantwoorden en/of te demonstreren.

Iedere training gaat door @ EquiSound | Medisch Centrum voor Paarden, Kleine Dries 4a, Ursel (Knesselare).

INSCHRIJVING:
-Iedere module kost 240 € eBTW, inclusief avondmaal.
-U bent ingeschreven na reservatie per email (info@equisound.be), het ontvangen van een bevestigingsmail en de ontvangst van 290€ iBTW op rekening nummer van EquiSound: IBAN BE61 7370 2183 2117 met vermelding van de module en de datum. Betalingen en inschrijvingen kunnen niet geannuleerd worden omdat u een plaats in de groep reserveert: er zijn maximaal 12 plaatsen per module beschikbaar.
-BIJSCHOLINGSPUNTEN werden aangevraagd bij de NGROD.

 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant