Rigide endoscopie KNO

Periode: 27/03/2018 28/03/2018
Locatie: Utrecht, Nederland
Korting:
Informatie
Tweedaagse ‘hands on’ workshop

Algemene informatie
Rigide video endoscopie neemt de laatste jaren sterk toe in populariteit in de gezelschapsdierenpraktijk. Steeds meer dierenartsen realiseren zich de vele mogelijkheden en maken er gebruik van. Deze praktijkgerichte tweedaagse workshop biedt u de gelegenheid om onder de intensieve begeleiding van Dr. Gert ter Haar en drs. Sara Janssens uitgebreid kennis te maken met de diverse toepassingen. Na een korte inleiding met uitleg over de relevante anatomie en fysiologie wordt aan de hand van casuïstieken ieder onderdeel theoretische voorbereid waarna u de endoscopische technieken zelf op een kadaver gaat uitvoeren. Per groep van drie cursisten beschikt u over een werkstation van Karl Storz.

Dinsdag
De dag start met een korte introductie aangaande de diverse materialen en zoals hierboven aangegeven een korte lezing aangaande de indicaties voor otoscopie. Aansluitend wordt de otoscopie en tympanotomy geoefend, alsmede het nemen van een monster uit het middenoor. In het tweede deel wordt een inleiding gegeven over de indicaties van de rhino- en nasopharyngoscopie gevolgd door het praktisch uitvoeren van rhinoscopie, nasopharyngoscopie en onder andere het verwijderen van een corpus alienum uit de neus.

Woensdag
Op de tweede dag (halve dag) gaan we in op de indicaties voor tracheobronchoscopie en zullen dit aansluitend gaan oefenen, alsmede het verwijderen van een corpus alienum uit de trachea en een tracheobronchiaal spoeling. De dag wordt afgesloten met een afsluitende discussie en lunch.

Docenten
Dr. Gert ter Haar & Drs. Sara Janssens.

Doelgroep
De gezelschapsdierenarts die kennis wil maken met de diverse mogelijkheden van de rigide endoscopie, maar zeker ook diegene die er al gebruik van maakt en zich er verder in wil bekwamen. Niveau II-III.
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant